Hopp til hovedinnhold

Nå kommer museene sterkere i fokus på DigitaltMuseum

1. mai begynte vi opprettelsen av nye museumssider for museene på DigitaltMuseum. Museene kan også selv opprette museumssider, og redigere sine museumssider i etterkant.

1. mai ble museer og samlinger innført som to separate begreper på DigitaltMuseum. I den forbindelse, og fra denne datoen, opprettes nye museumssider fortløpende, for museene på DigitaltMuseum.  

Det vil ta noe tid før alle museumssidene er på plass. Ønsker ditt museum fortgang i prosessen, kan dere logge inn i DigitaltMuseums adminløsning, og opprette og publisere museumssidene selv.

Her sjekker du om ditt museum har fått nye museumssider.

Også etter at en museumsside er publisert, kan museet når som helst gå inn og gjøre ønskede endringer.

Nedenfor finner du en veileder til hvordan du enkelt oppretter og tilpasser nye museumssider. 

Hvordan opprette og redigere ny museumsside?

Velg "Opprett ny museumsside" i DigitaltMuseums admin-verktøy. Museumssiden blir da generert automatisk. Innholdet hentes fra KulturNav og fra den tidligere "owner"-siden til museet. 

Alt du trenger å gjøre er å redigere den nye museumssiden til du blir fornøyd. Dette kan du også gjøre når som helst senere.

Veileder ligger på eKulturforum som du har tilgang til via eKultur-brukeren din.

Innhold på museumssidene

Museumssidene på DigitaltMuseum brukes til å presentere museet som virksomhet. Med nye museumssider kommer også et nytt design og noen nye muligheter. Ditt museum vil nå ha en forside, samt en internmeny med lenker til en innholdsfeed, en aktueltfeed og en lenke til samlingen din. 

Innholdsfeeden blir laget automatisk basert på hva ditt museum har publisert til samlingen, mens aktueltfeeden kan settes opp manuelt for å trekke frem ulike objekter til publikum. For eksempel kan du legge til virtuelle opplevelser dersom museet ditt har publisert slike.

Skreddersy nettadresse til museumssiden?

Vi har nå mulighet til å skreddersy url-en til museumssiden på DigitaltMuseum. Det blir automatisk opprettet en url til den nye museumssiden, men er det ønske om å endre den, tar dere kontakt med oss på post@kulturit.org.