Nyheter i KulturNav

Enklere grensesnitt og mer data

KulturNav 1.8 ble lansert i starten av januar og vi har siden lagt ut en ny versjon hver måned. Vi fortsetter utviklingen som ble startet i høst for å forenkle og forbedre grensesnittet, for både mennesker og maskiner.

Blant annet har vi gjort visuelle oppdateringer, for eksempel en ny meny og forbedret visning av bilder, lister og søkeresultat, samt introdusert en «lenket data indikator»som viser statistikk på hvor mye informasjon fra KulturNav som brukes i Primus og ut på DigitaltMuseum. Vi har også gjort det lettere å hente informasjon fra andre etablerte kilder som VIAF for personer og GeoNames for steder. I den siste versjonen har vi utvidet muligheten til å redigere flere poster samtidig med metaoperasjonen«legg til felt».

Et skrive-API er klart til å testes. Funksjonen gjør det mulig å legge data til KulturNav fra andre tjenester i og utenfor eKultur. Send en epost til support@kulturit.no hvis du vil bidra med testing av API-et. 

Nye datasett

Følgende datasett har kommet til i KulturNav:

Workshops 

Er din organisasjon interessert i en workshop i KulturNav med eget materiale? Ta kontakt med support@kulturit.no så avtaler vi nærmere.