Nyheter i KulturNav

Förenklad gränssnitt och mer data

KulturNav 1.8 lanserades de första veckorna i januari och har sedan dess kommit med en ny version varje månad. Vi fortsätter utvecklingen som startade i höstas för att förenkla och förbättra gränssnittet för både människor och maskiner.

Vi har bland annat gjort visuella uppdateringar, till exempel en ny meny och en förbättrad visning av bilder, listor och sökresultat och introducerat en "länkad dataindikator" som visar statistik på hur mycket information från KulturNav som används i Primus/DigitaltMuseum. Vi har också gjort det lättare att hämta information från andra etablerade källor som VIAF för aktörer och GeoNames för orter. I den senaste versionen har vi utvidgat möjligheten till att redigera flera poster samtidigt med metaoperationen "lägg till fält".

Ett skriv-API är färdigt att testas. Om du vill vara med och testa kan du skicka en epost till support@kulturit.no. Funktionen gör det möjligt att lägga data till KulturNav från andra tjänster i och utanför eKultur.

Nya datasett

Workshoppar

Är din organisation intresserad av en workshop i KulturNav med eget material? Ta kontakt på support@kulturit.no så kommer vi överens om innehåll.