Nyheter i KulturPunkt

Förenklat och mer effektivt gränssnitt för kulturpunkter och medieobjekt

Förbättring av gränssnittet för administration och integration med eKultur har stått i fokus hösten 2017. Vi har flyttat på menyn och förenklat editorn för kulturpunkt och media. Den gamla editorn kommer att vara tillgänglig ett tag till. Vi håller på att införa drag and drop i gränssnittet för administration och det har blivit möjligt att flytta om blocken. För mer information om de ändringar som har gjorts se KulturPunkts ändringslogg när du loggar in i KulturPunkt eller på dessa sidor.

eKulturblocket

eKulturblocket låter dig använda innehåll från andra delar av ekosystemet via det som är publicerat på DigitaltMuseum. Vi har haft en workshop för att definiera vidare utveckling och tackar de museer som var med där och dessutom alla andra som har bidragit med förslag. Vi har nu rullat ut en ny version med mer funktionalitet. Läs mer om detta i årsplanen.

Vimeo

Vi har nu fått stöd för videotjänsten Vimeo på samma sätt som med YouTube.

3D Sketchfab

KulturPunkt admin har uppdaterats och vi hoppas att ni får glädje av 3D-objekt från Sketchfab. Ladda ner eget innehåll till Sketchfab och lägg en länk till objektet i Primus så att det publiceras på DigitaltMuseum. Om det inte hör hemma i Primus kan det hämtas direkt in i KulturPunkt. För närvarande är 3D-objekt endast synliga för publiken i KulturPunkt Web och KulturPunkt Mobil Android. Vi är beroende av finansiering för att få till det i KP mobil ios och KP kiosk. Mer information finns i KulturPunkts vägledningar.

Bidra till vidareutveckling

Vi hoppas att fler vill vara med på vidareutveckling av KulturPunkt så att vi säkrar att KulturPunkt blir så bra som möjligt. Skicka en epost till support@kulturit.no om du är intresserad av mer information eller vill bidra. 

Workshoppar

Vi håller workshoppar med organisationer som har KulturPunkt och kan bidra med hjälp direkt från starten av en utställningsprocess. Aktuella teman kan vara hur det digitala kan integreras i utställningen, hur det digitala anpassas till olika målgrupper osv. Vi kan hålla workshop i digitala berättelser, planläggning av kioskpresentationer eller för att förnya utställningar med KulturPunkt. Vårt mål är att bidra till bra uställningar. Workshoppar bokar du här.