Nyhetsbrev fra KulturIT

eKultur – museumsfaglig arbeid på tvers av forvaltning, formidling og forskning.

NF.34318-036.jpg (Foto/Photo)

Vi nærmer oss innspurten på et begivenhetsrikt, men annerledes år. Det er ekstra hyggelig å kunne meddele at Arkeologisk museum har inngått avtale om publisering av museets samlinger på DigitaltMuseum og den rike samlingen som inneholder både foto og arkeologiske gjenstander er allerede publisert. Vi er i dialog med de øvrige universitetsmuseene om publisering på DigitaltMuseum.

Årets eKulturseminar ble avholdt i oktober og var felles for norske og svenske brukere av eKultur, med deltakere både fysisk på Gardermoen og over nett som et webinar. Det var godt over 200 personer som fulgte seminaret denne dagen.

Innledningsvis syns vi også det er verdt å nevne at medieforetaket IDG i Sverige i november har tildelt hederspris til Minnen.se i en topp 100 liste over Sveriges beste nettsteder. Minnen.se er basert på Minne plattformen som er en del av eKultur. Uten støtte fra deltakende institusjoner i prosjektet til utvikling av Minne plattformen og engasjerende innsamlinger ville ikke dette vært mulig. Vi gratulerer!

Vi benytter denne anledningen til å takke for et godt samarbeid i 2020, vi ser frem til et nytt og spennende år som kommer.

Ønsker deg og dine en riktig god Jul og et godt nyttår!

Lewi Nordby, direktør i KulturIT

Support - eKultur


I den siste perioden har vi i enkelte tilfeller dessverre hatt lengre svartid på henvendelser om eKultur-løsningene til support. Vi i KulturIT prioriterer arbeidet med å gjennomgå mottatte henvendelser.
Takk for tålmodigheten!

Museene forteller

 «Museene forteller» gir museumsansatte muligheten til å dele deres kunnskap og erfaringer med eKulturløsningene. Dette gir innsikt i det daglige arbeidet med løsningene.
I dette nyhetsbrevet forteller Ragni Engstrøm Nilsen fra Norsk institutt for bunad og folkedrakt (NBF) om nomenklatur i KulturNav.

eKultur forum

 eKultur forum er et brukerforum som legger til rette for faglige diskusjoner mellom museumsansatte og andre brukere av tjenester KulturIT leverer.
KulturIT benytter forumet til å informere om prosjekter og for dialog med dere som brukere. For å sørge for et levende forum med størst mulig aktivitet, oppfordrer vi alle til å delta i diskusjonen.

Forvaltningsløsninger

I løpet av det siste halvåret har Postmuseum i Stockholm og Landskrona museum blitt med i Minne prosjektet. Det er økt interesse rundt innsamlingene i Minne, både hos museene og i media, noe som igjen fører til større kvalitet på innsamlingene. Det har også vært interesse for bruk av Minne fra både Danmark og Finland.
Les mer om Minne her.

På bakgrunn av innspill i KulturNav webinar og eKulturseminar tidligere i høst er det gjort et antall mindre forbedringer i løsningen. I tillegg er det lansert funksjoner som forenkler import av poster i ett og samme brukergrensesnitt.
Les mer om den nye funksjonaliteten in KulturNav her.

Det er et ønske fra museene å kunne forvalte museumssamlingene i via ett brukergrensesnitt. I dag benytter de fleste brukere av Primus to grensesnitt: PrimusWin og PrimusWeb. I utviklingen av Primus fokuseres det derfor fortsatt på å legge til nye funksjoner i PrimusWeb, for å kunne understøtte og forenkle arbeidshverdagen for de ansatte på museene.
Les mer om videreutviklingen i Primus her.

Formidlingsløsninger

Betaløsning både for oversettelser av ledetekster i DigitaltMuseum og ny artikkel- og hjemmesideeditor er nå tilgjengelig for utprøving.
KulturIT jobber nå med å implementere en ny og mer stabil innloggingsløsning på DigitaltMuseum.
Les mer om DigitaltMuseum her.

Revitaliseringsprosessen av Kulturio-løsningene fortsetter.
I KultuPunkt har flere feilrettinger og oppdateringer har blitt rullet ut. En betaversjon av nye Kulturio Kiosk har blitt testet hos utvalgte museer i løpet av høsten. 22. oktober åpnet Maihaugens nye hovedutstilling, «Impulser».
Les mer om prosjektet og revitaliseringsprosessen her.

Ikke gå glipp av Primuskurs!


KulturIT tilbyr Primuskurs til nyåret.
Informasjon om kursene og påmelding er tilgjengelig her.

KulturIT tilbyr også digital og fysisk opplæring og rådgivning for de forskjellige eKultur løsningene.Se våre nettsider for mer informasjon