Nyhetsbrev

eKultur – museumsfaglig arbeid på tvers av forvaltning, formidling og forskning.

Vel overstått sommer!

I den siste perioden, har vi blant annet jobbet med kravspesifikasjon for videreutvikling av film og lyd modulen i Primus. Vi gleder oss også til å presentere et nytt administrasjonsverktøy i DigitaltMuseum i løpet av høsten, hvor museene vil få god innsikt i publikum sitt besøk i samlingene på nett.

Etter den siste versjonen av KulturPunkt Mobil som ble lansert i juni har vi jobbet videre med flere oppdateringer både for mobil, men også for KulturPunkt Kiosk og KulturPunkt Admin.

Vi lanserte en ny versjon av Minner tidlig i september, hyggelig er det også at Norsk Folkeminnesamling har blitt med i prosjektet siden sist.

Om KulturNav kan du lese om en ny funksjon som gjør det lettere å legge inn forbedringsforslag. Videre planlegges to nye versjoner av KulturNav i løpet av høsten.

Ekstra hyggelig er det også å kunne meddele at vi den 20. september mottok to priser i Ljubljana, Slovenia for DigitaltMuseum i "Heritage in Motion Awards" underlagt European Museum Academy. DigitaltMuseum ble tildelt både "Website category award" og hovedprisen "Best Achievement Award". Uten godt innhold fra museenes samlinger og Kulturrådets støtte til utvikling ville ikke dette vært mulig. Gratulerer alle sammen!

 Vi minner også om vårt eKulturseminar den 23.–25. oktober i samarbeid med Jærmuseet. Årets tema er eKultur som digitalt økosystem. 

Lewi Nordby, direktør i KulturIT

Primus

Etter lanseringen av versjon 7.5 av Primus i andre kvartal har KulturIT jobbet med å innføre siste versjon av et kodebibliotek som benyttes i Primus Web klienten. Oppdateringen av webklienten vil komme som versjon 7.5.1, dette medfører ingen databaseoppgradering. 7.5.1 versjonen vil gi bedre ytelse og raskere respons.

Ønsker du påfyll av Primus kunnskap, har du mulighet til å meld deg på kurs: https://kulturit.org/kurs

DigitaltMuseum

Fokuset i utviklingen av DigitaltMuseum er å skape effektive administrasjonsverktøy for museene. Dette vil også gi bedre innsikt i publikums bruk av løsningen.

KulturNav

To versjoner av KulturNav har blitt lansert i tredje kvartal. Den første versjonen gjorde det lettere å sende inn forslag til innholdsforbedringer. Mens det andre forbedre tilpasningen av KulturNavs maskinlesbare data ved å gjøre utvalgte datasett tilgjengelige via Data Catalog Vocabulary applikasjonsprofil.

KulturIT ønsker å invitere brukere av løsningene våre til et brukerseminar om KulturNav. Deltagelse til seminaret er gratis. Lunsj inngår ikke, men kaffe og snacks blir servert under seminaret. For mer informasjon og påmelding: https://kulturit.org/brukerseminar-for-kulturnav

KulturPunkt

Vi fortsetter revitaliseringen av alle løsningene av KulturPunkt. En ny versjon av KulturPunkt mobil ble lansert i juni, og en rekke forbedringer har siden da kommet på plass. Nå rettes fokus mot å friske opp teknologi og design for både KulturPunkt Kiosk og KulturPunkt Admin.

Minne

Vi ønsker Norsk Folkeminnesamling under Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved UIO velkommen i samarbeidet rundt Minne prosjektet.

I løpet av høsten 2019 vil KulturIT arbeide med å utvikle en ny plattform for Minne admin verktøyet.

eKulturseminar

Jærmuseet og KulturIT inviterer til eKulturseminar 2019. I år avholdes det på Vitenfabrikken i Sandnes. Årets tema er eKultur som digitalt økosystem.