Hopp til hovedinnhold

Hva er KulturIT?

KulturIT er et IT-selskap av og for kultursektoren, og som brenner for å gjøre kultursektoren enda bedre gjennom digitalisering.

Hvem er vi?

KulturIT har base i Innlandet, og vi har 55 ansatte fordelt på våre kontorer. 

Hovedkontoret vårt ligger på Lillehammer, og vi har kontorer i Hamar og på Bygdøy i Oslo. I tillegg har vi mindre kontorer i Bergen, Trondheim og Stockholm.

Hva gjør vi?

Vi har siden 2007 utviklet felles digitale løsninger til museer og andre kulturarvsinstitusjoner og vært sektorens interne IT-avdeling. 

De digitale løsningene som KulturIT utvikler, inngår i sektorens storstilte arbeid med å systematisk tilgjengeliggjøre kulturarven på nett og styrke digitale formidlingen av museenes skatter og kunnskap.

KulturIT eies av museene. Vi utvikler løsninger i tett dialog med sektoren, og i tråd med politiske mål om digitalisering av kulturarven.

Les mer:

Hva vil vi?

Løsningene vi utvikler skal sikre et bredt digitalt løft, fra samlingsforvaltning etter internasjonale standarder - til formidling overfor nye målgrupper.

Les mer:

KulturIT skal også legge til rette for IT-sikkerhet og en helhetlig infrastruktur i sektoren. Derfor tilbyr vi IT-driftstjenester som dekker museenes interne behov. 

Les mer:

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1