Hopp til hovedinnhold

3. Opplysninger knyttet til private brukere

Private brukere er privatpersoner som oppretter en brukerkonto i DigitaltMuseum, KulturNav og Minner.

Opplysningene du må registrere for å opprette en privat brukerkonto i eKultur er

• Navn
• E-post
• Passord

Utfyllende liste over informasjon som lagres finner du her. KulturIT er behandlingsansvarlig for personopplysningene som knyttes til private brukerkontoer på tjenestene KulturNav, DigitaltMuseum og Minner.

Private brukere som har logget inn med brukerkonto kan kommentere, sende henvendelser og bestille bilder som innlogget bruker, på samme måte som privatpersoner som ikke er innlogget. Det fungerer på samme måte som beskrevet i avsnittet om privatpersoner som ikke er logget inn. Som innlogget bruker kan du i tillegg lage mapper av objekter på DigitaltMuseum og dele dem med andre. Mappene er det bare du som bruker som har tilgang til, med mindre du deler dem. Ingen informasjon om disse mappene flyter over i andre deler av eKultur. Du kan også knytte nøkkelord (tagger) til objekter i DigitaltMuseum.

Nøkkelordene blir lagret og vist på objektet i DigitaltMuseum. Det blir også søkbart i DigitaltMuseum. Ingen andre opplysninger blir knyttet til nøkkelordet og vist i DigitaltMuseum. Museet som eier objektet som har fått et nøkkelord knyttet til seg er behandlingsansvarlig. KulturIT er databehandler. Nøkkelord blir i tillegg sendt som e-post til virksomhetene som har objektet i sin samling, med ditt navn og e-postadresse. Nøkkelord sendes ikke til museets Primusdatabase. Det er museet som mottar e-posten som er behandlingsansvarlig.

Private brukere kan bidra med personlige historier i Minner. Museene oppretter prosjekter i Minner og inviterer folk til å dele sine historier om ulike tema. Du velger selv om det du bidrar med skal være tilgjengelig bare for det museet som står bak prosjektet, eller om det skal være tilgjengelig for alle på nettstedet. Det er museet som er behandlingsansvarlig for dette innholdet, mens KulturIT er databehandler.

Private brukere kan bidra med innhold på KulturNav. I KulturNav er innholdet organisert i ulike datasett. Hvert enkelt datasett har en ansvarlig forvalter. Stort sett er det museer og andre virksomheter som står som ansvarlige forvaltere av datasettene. Eierne av datasettene er behandlingsansvarlige, KulturIT er databehandler.

3.1 Formålet og grunnlaget for å behandle personopplysningene

En brukerkonto i eKultur gir tilgang til funksjoner i DigitaltMuseum, KulturNav og Minner, som du ikke får dersom du besøker nettstedene uten å lage en konto. Personopplysningene hentes inn for å kunne tilby disse tjenestene.

3.2 Sletting av opplysninger

Informasjon du bidrar med om samlingene, lagres til du ønsker å få dem slettet. For å få slettet slik informasjon, må du ta kontakt med museet som forvalter samlingen du har bidratt med informasjon om. Lenke til museets nettsider og kontaktinformasjon finner du for eksempel på museets eierside i DigitaltMuseum.

I e-posten må du enten legge inn en lenke til objektet du har kommentert/henvender deg om, eller oppgi tilstrekkelig informasjon til at objektet lar seg identifisere. Du må opplyse om det er nok at informasjonen anonymiseres, eller om den må slettes. Du må også si om kravet om anonymisering eller sletting gjelder både DigitaltMuseum og Primus.

Informasjon om bestilling av bilder lagres ikke noe sted i eKultur. Her er det museet som har ansvar for behandling og sletting av informasjon.

Selve brukerkontoen din, som privat bruker, ligger lagret inntil du ønsker å få den slettet. For å få kontoen slettet sender du en e-post til KulturIT. Opplysningene om deg slettes. Informasjon du har bidratt med, og som ikke kan knyttes til deg på annen måte enn via informasjon knyttet til brukerkontoen anonymiseres.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1