Hopp til hovedinnhold

6. Utlevering av personopplysninger

KulturIT leverer ikke ut opplysninger knyttet til private eller profesjonelle brukerkontoer i eKultur, til andre.

Opplysninger om omtalte personer er del av museenes dokumentasjon og deles som sådan åpent ut, dersom museene som behandlingsansvarlige velger å publisere det. Opplysningene som publiseres blir tilgjengelige som en del av innholdet i de åpne, nettbaserte eKultursystemene.

APIer

Et programmeringsgrensesnitt, kjent på engelsk som application programming interface (API), er et grensesnitt i en programvare som gjør at spesifikke deler av denne kan aktiveres («kjøres») fra en annen programvare.

API-er i eKultur gir tilgang til å hente opplysninger om omtalte personer, som museene har publisert til DigitaltMuseum eller som ligger i datasett i KulturNav. Data som hentes ut fra API-et kan man bruke videre til det man måtte ønske, innenfor de lisenser og rettigheter som ligger på materialet.

Dersom man etablerer en løpende integrasjon mot API-ene, slik at dataene man får oppdateres når de samme dataene i DigitaltMuseum oppdateres, er det museet som har gjort dataene tilgjengelige i API-ene som har behandlingsansvar for dem. Det er eier av samlingene i DigitaltMuseum og ansvarlig forvalter av datasett i KulturNav.

Dersom man laster ned data fra API-ene og bruker dem videre, uavhengig av DigitaltMuseum, overtar man i regelen behandlingsansvar for dataene. Dette beskrives nærmere i museenes personvernerklæringer.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1