Skjermbilde av minne.se viser hovedsiden hvor man ønskes velkommen samt aktuelle tema #lek. Tekst i bilde: "Sett minnene i banken! Bli en del av historien. Gi videre det du har opplevd. Hjelp forskerne å forstå (Foto/Photo)

Minne


Minne gjør det mulig for den enkelte institusjonen å samle inn fortellinger fra publikum
innen ulike innsamlingsprosjekter.

Om Minne


  • Minne er en nettbasert plattform for innsamling og formidling av immateriell kulturarv.
  • ​Museene kan samarbeide med privatpersoner om samfunnsdokumentasjon.
  • Bidragsyterne får direkte styring med beretningene de leverer inn.
  •  Forskerne får et verktøy for å engasjere privatpersoner i felles dokumentasjonsdugnad.
  • Minne tilfører museumssektoren et skreddersydd digitalt system for å samle inn og forvalte privatpersoners erfaringer, kunnskaper og minner.

Visste du at?


Minne prosjektet startet i 2015 og ble til å begynne med finansiert av Nordiska museet, som sammen med KulturIT driver utviklingen. Nå håper vi at flere museer tar Minne i bruk. Jo flere som blir med, jo bedre står vi rustet til å levere en god fellesløsning for innsamling av personlige historier.


KulturIT tilbyr

  • Medarbeidere som har god kjennskap til museumsdrift i kombinasjon god teknisk kompetanse.

  • Minnebrukere har tilgang til KulturITs team med dyktige fagfolk som kan svare på både tekniske og faglige spørsmål alle hverdager fra 08:00-16:00.

  • Usikker på hvordan bruke Minne? KulturIT kan holde kurs, workshops, brukermøter og foredrag som hjelper dere i gang og sikrer et godt resultat.

eKultur


Systemene Primus, DigitaltMuseumKulturNav, Minne og Kulturio inngår i felles økosystem for museene og andre kulturinstitusjoner. Formålet med økosystemet er å utveksle data på tvers av systemene for å effektivisere arbeidet for brukerne av de ulike systemene og for å gi publikum en  god opplevelse.

 

 (Foto/Photo)

Ønsker du å vite mer?


Ta gjerne kontakt med oss for en prat om Minne, og hvordan vi kan hjelpe dere i gang med deres samlingsforvaltning.