Hopp til hovedinnhold

Vi har nöjet att bjuda in er till eKulturseminarium 2023, 26-27 september på Nordiska museet i Stockholm. Markera dagarna i kalendern redan nu!

Om eKulturseminariet

eKulturseminariet är en arena för kunskapsutbyte om digitalisering i museer och kulturarvsinstitutioner. 

Seminariet är först och främst till för dig som använder någon av de digitala tjänsterna inom eKultur i ditt arbete. Syftet är att uppdatera dig på de möjligheter som tjänsterna ger, från samlingsförvaltning till förmedling och kommunikation. Du får även inblick i det spännande arbete som andra inom museisektorn utför.

Program för seminariet 2023

Planering av föredrag och tema för programmet pågår. Vi publicerar detaljer efterhand som de blir klara på den här sidan.

Förslag på innehåll till eKulturseminariet 2023? 

Skicka gärna ett mejl med ”eKulturseminarium Sverige 2023” i ämnesfältet. 

Anmälan och praktisk information

Vi öppnar för anmälan under mars-april. Anmälningsformuläret kommer finnas på den här sidan, Mer information kommer.

Om Nordiska museet

Nordiska museet grundades 1873 och är idag Sveriges största kulturhistoriska museum. Samlingarna speglar landets kulturhistoria från och med 1500-talet till nutid. Samlingen av föremål omfattar cirka 1,5 miljoner objekt. Museet har ett rikt kulturhistoriskt arkiv med bland annat en fotografisk samling med cirka 6 miljoner bilder. Museets bibliotek omfattar cirka 3 800 hyllmeter.

Byggnaden på Djurgården började uppföras vid mitten av 1880-talet och stod färdig 1904. Tre år senare, 1907, öppnades museet på Djurgården för publik.

Besök Nordiska museets hemsida.